Zuideinde 53 photo_one_19.jpg
Zuideinde 53 photo_two_19.jpg
Zuideinde 53 photo_three_19.jpg
Zuideinde 53 photo_four_19.jpg
Zuideinde 53 photo_five_19.jpg
Zuideinde 53 website
Zuideinde 53

Terugblik op de verkoop:

Een historische boerderij van 326 m2, met zorg gerestaureerd in samenwerking met het Nationaal Restauratiefonds, een architect en de gemeente, dubbel gewoond door twee families en een groenrijk perceel aan het dorpslint van Abbekerk: de ingrediënten waar we in augustus '22 mee mochten werken waren bijzonder indrukwekkend. Een boerderij met een verhaal, in woord en in beeld. Met een campagne tot buiten de eigen provincie is het geheel bij een breed publiek onder de aandacht gebracht, wat tot een snelle en onvergetelijke verkoop heeft geleidt.


Een impressie van de verkooptekst:

Landelijk gelegen in de kop van Noord-Holland, op circa 35 autominuten van Amsterdam, vormt deze luisterrijke stolp één van de prominenten aan het dorpslint van Abbekerk. Als voormalig burgemeesterswoning, kaasboerderij en zuivelfabriek kent de monumentale boerderij een rijke geschiedenis. Het geheel is door de huidige bewoners recentelijk met veel zorg gerenoveerd - in samenwerking met het Nationaal Restauratiefonds, een architect en de gemeente - waarbij oorspronkelijke details zijn behouden.


Het perceel biedt ruimte aan een diepe en zonnige achtertuin, deels omgeven door water en een weids uitzicht. Het contrast tussen het idyllische dorpslint aan de voorzijde en de zonovergoten oase van rust in de achtertuin vormt één van de zo gewaardeerde pluspunten van het buitengewoon comfortabele thuiskomen, hier aan het Zuideinde.


Het geheel meet een indrukwekkende 326 m2 en biedt tal van gebruiksmogelijkheden, wij noemen o.a. dubbele bewoning, een mantelzorgwoning of een kantoor cq. praktijk aan huis. Dankzij de volledige renovatie kent de boerderij een flink isolatiepakket met een geïsoleerd dak op de woonverdiepingen, een geïsoleerde verdiepingsvloer, spouwmuurisolatie en voorzetramen. De boerderij heeft, vanwege de monumentenstatus, vrijstelling voor het energielabel maar is als hierboven beschreven naar hedendaagse standaarden geïsoleerd.


Het vierkant, opgetrokken uit Canadees eikenhout, doet met de stenen vloer en authentieke houten balustrade nog heerlijk nostalgisch aan en is thans omgeven door een tweetal woonkamers, twee keukens, wasruimte, toilet en een inpandige garage. De huidige indeling kan het best worden omschreven als een voor- en achterhuis, hetgeen andermaal onderstreept dat de boerderij zich uitstekend leent voor meerdere woon- en gebruiksfuncties. Desalniettemin is het ook mogelijk het vierkant een meer open karakter te geven. Met liefst 195 m2 woonoppervlak plus 30 m2 garage biedt de begane grond daartoe alle ruimte.

Vrijstaande woning

type woning

326m²

Woonoppervlakte

9

Aantal kamers

1.640m²

Perceeloppervlakte
22-12-2022

De heer Remie

In de afgelopen periode dat wij ons huis wilde verkopen kunnen wij tevreden terugkijken op de plezierige samenwerking, advies en ondersteuning met makelaarskantoor Jelle Ooteman. Het is een enthousiaste jongeman met gedegen vakkennis en plezierig in omgang. Wij wensen hem en zijn kantoor nog vele verkoopresultaten en alle succes toe en danken hem voor de steun die wij mochten ondervinden in de drukke periode in ons leven.

Zuideinde 53 website

Wij staan voor u klaar

Contact met ons opnemen?

U ontvangt altijd snel een antwoord. Ook ‘s avonds of in het weekend!

Contactgegevens

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Liever direct contact?