ondernemen in het centrum van enkhuizen

Restaurant Lounge Eighteen

“Restaurant Lounge Eighteen”
 
Restaurant met terras op A-locatie in het centrum van Enkhuizen (winkelruimte ook mogelijk*)

Vraagprijs €585.000
De vraagprijs is inclusief onroerend goed op drie kadastrale percelen, de handelsnaam en goodwill, exclusief inventaris. De vraagprijs voor de inventaris is €50.000. Er is een lijst van de volledige inventaris beschikbaar.
 
Aan de welbekende Melkmarkt, hartje centrum in het goedbezochte en toeristische centrum van Enkhuizen, mogen ambitieuze ondernemers de kans bieden Restaurant Eighteen in zijn volledigheid over te nemen of een eigen horecagelegenheid of onderneming te vestigen. Het restaurant leent zich verder, als geheel of gedeeltelijk, uitstekend voor evenementen, recepties, vergaderingen of bijeenkomsten.
 
Het restaurant beschikt over een tot de verbeelding sprekend exterieur en interieur. De gebruikte materialen en stijlkeuzes zijn hedendaags, terwijl het contrast met het historische pand smaakvol terugkomt in de diverse details. Het restaurant, dat twee verdiepingen telt, kent daarmee een bijzonder sfeervolle en eigentijdse ambiance.
 
Er is een achterom aanwezig uitkomend in de Leliesteeg en achter het restaurant is er buitenruimte en een separate berging voor bijvoorbeeld dranken en opslag. Er is een start gemaakt met het realiseren van nieuwe toiletgroepen op de begane grond. Ook de verdieping beschikt over toiletten. Verder beschikt het restaurant beneden over een bar, zitgedeeltes, nette keuken, separate spoelkeuken en voorportaal. Op de verdieping biedt het restaurant een sfeervolle ruimte met zitgedeelte en ook hier een bar en o.a. een beamer en airco. Het terras is voorzien van twee markiezen en heaters. De volledige inventaris blijft achter.
 
Afmeting binnen: Ca. 200 m2 verdeeld over twee verdiepingen (ca. 130 m2 beneden + ca. 70 m2 boven)
Capaciteit binnen: ca. 80 personen
 
Afmeting terras: circa 40 m2
Capaciteit buiten: ca. 40 personen
 
Openingstijden: de openingstijden kunnen, binnen de richtlijnen van de gemeente, zelf worden bepaald. Voor de horecagelegenheid kan een vergunning worden aangevraagd tot 02:00 uur. Terras tot 24:00 uur.
 
*De bestemming is centrum-1. Indien u als onderneming geen horeca ambieert, is het bestemmings-technisch op deze locatie ook toegestaan een winkel, detailhandel of dienstverlenend bedrijf te vestigen. Neem contact op met de gemeente voor de mogelijkheden.
 
Kansen:

Met de uitbreiding van het naastgelegen restaurant Dubbel & Dwars en de vrij recente overname van zowel Grand Café van Bleiswijk, Café de Enckhuyser en Ter Land Ter Zee door nieuwe eigenaren, bevindt de zaak zich op een zeer bruisend stukje middenin het centrum met collega-ondernemers die – net als de reeds (langer) gevestigde horeca-ondernemers – invulling geven aan één van de drukst bezochte stukken terras van Enkhuizen.
 
Samenvatting:
Restaurant Lounge Eighteen
Vraagprijs inclusief onroerend goed en goodwill
Vraagprijs exclusief inventaris (€50.000)
Totale oppervlakte ca. 200 m2
Totaal aantal zitplaatsen binnen: ca. 80 personen
Totaal aantal zitplaatsen buiten: ca. 40 personen
Per direct beschikbaar